Algemeen

H-eerlijke markt - week van de Duurzame Gemeentes 2022

Zaterdag 22 oktober van 17u tot 21u is er opnieuw de H-eerlijke markt in zaal Libbeke. Meer info op de website van gemeente Lubbeek!

Voorafgaande aan de markt zullen de 'duurzame helden 2022' gevierd worden. Het thema dit jaar is ‘Laat niemand achter’. Het College van Burgemeester en Schepenen beslist welke van de genomineerden deze titel zal ontvangen.(Meer info: Lokale helden voor inclusie en gelijkheid tijdens de Week van de Duurzame Gemeente (vvsg.be).


'Lubbeek reisde solidair de wereld rond':

Deze tentoonstelling in de bibliotheek van Lubbeek van 22 januari tot 12 maart 2022 nam u mee op reis naar de partnerlanden van de Lubbeekse organisaties met projecten in het buitenland. Internationale Solidariteit wortelt immers altijd in lokaal engagement en activiteit. 

Op zaterdag 26 februari stelde Els Hertogen, directeur van 11.11.11 haar boek 'Van Liefdadig naar rechtvaardig' voor in de BIB. Klik hier voor een impressie!

Via de menuknop 'Voorstelling/subsidies' kan je per lidorganisatie zijn/haar tentoonstelling en de brochuretekst vinden!


Zaterdag 25 september 2021:

  • Viering week van de duurzaamheid, met academische zitting in zaal Libbeke
  • H-eerlijke markt in zaal Libbeke van 17u tot 21u

Herfst 2019:

Charlotte Van Hellemont, inwoner van Binkom, neemt deel aan volgend project: Voluntary Services Overseas, waaraan 7200 vrijwilligers zich inzetten voor 2,4 miljoen kansarme personen in 'The Lake Zone Project in Tanzania', specifiek voor de ontwikkeling van jonge vrouwen met een beladen rugzak en de creatie van werkgelegenheid op de lokale arbeidsmarkt. Wie haar (financieel) wil steunen kijkt best eens naar www.charlotteforkilimanjaro.jouwweb.be.


Wie eens een zeer interessant en persoonlijk reisverslag over Palestina in 2018 wil lezen, moet gewoon hier klikken. Auteur is Marcel De Prins, seceratis van de GROSH Herent, én bevlogen wereldburger. Een aanrader!


zondag 14 juni: Wereldmarkt tijdens de slotdag van het octaaf Lubbeek

 Lees hier de info over de Wereldmarkt zelf!  Het programma van het ganse octaaf kun je hier lezen.


Mag KU Leuven samenwerken met Israëlische wapenbedrijven? Debat met rector Rik Torfs dat plaats vond op dinsdag 25 februari in college De Valk.
Voor wie er niet bij zijn kun je hier het verslag van het hele debat bekijken en lezen.
Hier vind je alle informatie en mogelijkheid om de petitie te tekenen!


11.be

Filipijnen - Belgische ngo's in rampgebied lanceren initiatief voor heropbouw

Wil je er meer over lezen? Wil je effectief je bijdrage leveren? Wil je op de hoogte gehouden worden? Klik hier!


Laureaat Lubbeekse Vredesprijs 2013: SIAL 'Steunpunt Integratie Asielzoekers Lubbeek): meer info vind je hier!


Afscheid van Anita Huybens 1949 - 2008
verhaal van Phara de Aguirre over Anita en hun eerste ontmoeting.